Koji budžet je (minimalno) potreban za kupovinu i uvoz robe iz Kine? Ili možda bolje, u kojoj vrednosti kupiti robu kako bi uvoz zaista bio isplativ?

Skoro da ne postoji donja granica koliko novca trebate uložiti u nabavku odnosno koliko malo robe ste obavezni kupiti (AliExpress – zvuči poznato?). Vi, kao pravno lice možete kupiti robe u bilo kojoj vrednosti 50, 200, 3000, 10 000 $… no, da li će uvoz imati smisla i ekonomsku isplativnost?

U nastavku ćemo pisati o potrebnom budžetu za nabavku prema biznis modelima.

DROPSHIPPING

Potreban budžet za nabavku 0$! Široko zastupljen biznim model već nekoliko godina unazad. Nemate inventar niti radite nabavku u ime vaše firme.  Dakle, vi ste posrednik izmedju prodavca i kupca. Nakon porudžbine (i plaćanja) od strane vašeg kupca, kontaktirate dobavljača u Kini, obavite plaćanje i oni šalju brzom poštom (ChinaPost) direktno krajnjem kupcu. Pošiljka  stiže za 2-3 sedmice. Ukoliko se bavite ili planirate se baviti “dropshipping-om” AliExpress je mesto za vas. Najjednostavnije i najjeftinije ali bez velikog prostora za zaradu. Takođe ovaj model je najprihvatljivi za pošiljke težine manje od 2kg. U suprotnom, cena transporta će biti previsoka.

AGENT? Nije potreban.

INTERNET PRODAJA

Planirajte bar 2000$. Ako imate internet prodavnicu (samostalno ili kao deo velikih platformi poput Amazona), verovatno radite nabavku manjih količina robe. U tom slučaju verovatno sarađujete sa veletrgovcima u Kini, te imate cene koje su znatno niže u poređenju sa AliExpress cenama ali opet dosta veće u odnosu na cene direktno od proizvođača. 

Za razliku od dropshipping-a ovde je moguće  delimično prilagođavati proizvod vašim zahtevima. Kako bi ovi zahtevi bili ispunjeni, dobavljači zahtevaju određenu količinu robe, MOQ. U slučaju da se radi o robi niske vrednosti (npr. kape) računajte da ćete za 1000$ već moći dobiti mogućnosti izrade vašeg pakovanja, etiketiranja/brendiranja robe, i verovatno 2-3 različite veličine ili boje. 

Troškovi transporta ovde su naravno dosta veći. Slanje avionom možda neće biti isplativo pa je potrebno izabrati jeftiniju opciju, a to je zbirni transport brodom. Nepisano pravilo je da se roba zapremine preko 2 kubna metra i/ili 200-300kg, isplati slati brodom dok je u slučaju manje zapremine/težine, avio pošiljka prihvatljivija varijanta opcija. 

Računajte da će vaš transport 2 kubika brodom izaći oko 500$ sa svim troškovima (osim poreza i carine) sa tranzitnim vremenom od 35-45 dana (van sezone). Dok avionom ta ista pošiljka će biti kod vas za 7-10 dana ali uz naknadu i do 2000$.

AGENT? Verovatno ne. Uz malo truda možete i sami sve završiti.

plaćanje robe u kini

MALOPRODAJA

Predviđen budžet za nabavku 10-15 000 dolara.  Veliki broj maloprodaja i dalje nabavku rade lokalno imajući “strah” od uvoza iz Kine, ali i zbog:

  • dostupnosti (roba može biti kod vas već isti dan),
  • potrebe za manjom količinom i šireg asortimana proizvoda, 
  • mogućnosti dobijanja uslova odgođenog plaćanja.

Mana ovog tipa nabavke jeste to da je roba koju imate dostupnu na lokalnom tržištu limitirana tj. ne možete dobiti najnoviji model, dizajn, ili bilo kakvu izmenu na proizvodu ili pakovanju. 

Sa druge strane, sa ovom “cifrom” se već dolazi do praga optimalnosti odnosno isplativnosti uvoza iz Kine. Uz malo truda možete dobiti robu po mnogo nižoj (nabavnoj) ceni od one koju imate lokalno.

U slučaju da se odlučite na lanac snabdevanja robom iz Kine, obzirom da je u pitanju veća vrednost, pored novca biće potrebno uložiti i dosta vremena za koordinisanje čitavim procesom. Jezička barijera, udaljenost tržišta (poseta fabrici u Kini bi učinila nabavku neisplativom), i potrebno vreme su neki od  faktora koji odbijaju nove  uvoznike da se odluče na ovaj korak. Još ukoliko imate više različitih dobavljača, proces postaje dosta kompleksan. 

Razmislite o angažovanju Agenta za posredovanje pri kupovini i izvozu robe iz Kine.

Količina robe verovatno neće biti dovoljna za pun kontejner (naravno ovisi o vrsti robe), no imajte na umu, da su određeni troškovi fiksni neovisno da li uvozite 5 ili 25 kubika robe. Pa tako u određenim situacijama može biti isplativo zakupiti čitav kontejner ukoliko imate pošiljku zapremine od recimo 15 kubika. Na ovaj način izbegavate rizik od oštećenja ili gubljenja robe. 

Kod LCL ili zbirnog transporta može se desiti da Vaša pošiljka bude 2-3x pretovarana pre nego stigne do finalne destinacije. Pri svakom rukovanju robom postoji i rizik od gubljenja ili mešanja sa drugim pošijkama.

AGENT? Preporučljivo. Čitav proces će biti lakši i sigurniji.

orgainzovanje velenabavke iz kine

VELENABAVKA

Budžet za nabavku preko 30 000$. Ovde se radi FCL tj. transport punog kontejnera. Daleko najisplativija opcija uvoza iz Kine. Zavisni troškovi se “ne primete” odnosno daleko su niži nego u slučaju nabavke malih i manjih količina robe, pa je tako prostor za zaradu mnogo veći.

Kada se radi o velikoj vrednosti robe, neretko je slučaj da kupci zahtevaju konsolidaciju odnosno prikupljanje robe od više dobavljača. Ovaj tip nabavke jeste najisplativniji ali je ujedno i najkompleksniji. Što je veći broj dobavljača uključeno u nabavku, to je veći rizik od previda i problema sa logistikom. 

Kako bi bili uvereni u kvalitet, brojno stanje, ili u sigurno otpremanje i dostavu robe, rad sa lokanim agentom je pametna odluka. Provera robe i nadgledanje procesa proizvodnje su samo deo prednosti koje imate pri radu sa posrednikom. Podjednako bitni ako ne i bitniji razlozi zašto bi trebali razmisliti o angažovanju treće strane su:

  • mogućnost prikupljanje i testiranje uzoraka pre kupovine na veliko, 
  • ugovaranja uslova odgođenog plaćanja na 30-60-90 dana,
  • plaćanje akreditivom, gde izmirujete obaveze tek po zaprimanju robe.

Kod velenabavke, lični dolazak i nadgledanje čitavog proces bi svakako bio poželjan no to nije uvek moguće (ili uopšte isplativo). Posebno u vandrednim situacijama kao sada, kada je usled COVID-19 pandemije poseta Kini u potpunosti onemogućena.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Na koji način možemo pomoći?

Opišite problem sa kojim se susrećete u poslovanju. Ukoliko imate u planu posetiti određeni sajam, navedite koji. Imate proizvod koji želite uvoziti u Kinu? Pišite nam više o tome.