Šta možemo uraditi za Vas

Pronalazak proizvoda

Da bi dobili tačno ono što trebate

Verifikacija dobavljača

Ako imate dobavljača sa kojim želite raditi, validiranje njihovog poslovanja je osnovni korak u pre kupovine robe u Kini. 

Ono što je prvo potrebno proveriti je tačnost informacija koje su Vam poslali (npr. sa predračuna). Informacije moraju biti iste kao i u privrednom registru (broj poslovne licence, dozvole za izvoz, osnovna delatnost, adresa, itd).

Ukoliko se radi o kupovini veće vrednosti robe, potrebno je uraditi nešto detaljniju analizu poslovanja dobavljača. 

Provera sudskih sporova, promene u kompaniji, glavna izvozna tržišta, provera sertikafata i patenata, kreditni skor, i ostale važne podatke.

Ukoliko robu kupujete preko nas, tada ne brinete o proveri i legitimnosti dobavljača – to smo mi već uradili i potvrdili!

verifikacija-dobavljaca

da dobijete najbolji odnos cene i kvaliteta

Pregovaranje uslova kupovine

Cene na trgovinskim platformama poput Alibabe, DHgate, ili MadeInChina su neretko skuplje od cena direktno od dobavljača ili “prve ruke”. 

Takođe, prilikom direktnog kontakta sa dobavljačem, ukoliko trebate malu količinu robe, teško da ćete moći dobiti konkurentnu cenu. 

Da bi dobili dobru cenu moraćete zadovoljiti (MOQ) minimalno zahtevanu količinu.

  U  slučaju kada mi pregovaramo uslove ugovora i cenu proizvoda, neretko je da imamo tekuće ili planirane porudžbine kod dobavljača, na osnovu čega možemo dobiti bolje uslove i konkurentnije cene.

  Takođe, naša velika prednost je to što su deo našeg tima lokalni agenti nabavke. Poznavajući jezik i poslovne običaje u Kini nam daje “povlašten” položaj prilikom pregovaranja.

  Da se ipak uverite u kvalitet

  Prikupljanje probnih proizvoda

  “Golden sample” ili zlatni uzorak je deo koji apsolutno preporučujemo pre kupovine robe, posebno u slučaju veće vrednosti. 

  Na taj način se uveravate u kvalitet i karakteristike proizvoda bez daljeg izlaganja riziku!

  Kao uzorak uvek uzimamo dva primerka gde jedan ide vama dok drugi ostaje kod nas radi upoređivanja prilikom inspekcije tokom i posle proizvodnje

  Imate više različitih proizvoda i dobavljača? Nema problema.

  Prikupićemo uzorke od svih i poslati kao jedan paket i na taj način znatno sniziti troškove.

  Na koji način možemo pomoći?

  Opišite problem sa kojim se susrećete u poslovanju. Ukoliko imate u planu posetiti određeni sajam, navedite koji. Imate proizvod koji želite uvoziti u Kinu? Pišite nam više o tome.