FAQ

Najčešće postavljana pitanja

Velika većina naših dobavljača su upravo proizvođači, tako da ponudu koju dobijate je „direktno sa proizvodne trake“ ili prva ruka. Sarađujemo i sa trgovcima odnosno agentima iz razloga što je klijentima nekada potrebna manja količina robe koju fabrike ne mogu prihvatiti.

Prilikom zaprimanja upita uvek prvo proverimo našu bazu dobavljača sa kojima smo radili. Dalje proveravamo bazu dobavljača sa kojima smo imali kontakt ali ne i saradnju. Ukoliko je dalje potrebno pronaći novog dobavljača, pristupamo procesu pretrage unutar plaćenih baza podataka u vlasništvu privatnih istraživačkih agencija. Po sužavanju izbora na 3 dobavljača radimo validaciju i proveru, proces koji traje i do 30 dana.

Pretpostavke! Ubedljivo najveći problem koji možete napraviti je pretpostavljati. Smatrati da se nešto podrazumeva, pretpostaviti da Vas je dobavljač shvatio je odličan start da sve ode u nepovrat.

Ukoliko želite da nešto bude crveno, nije dovoljno samo reći da je to crvena boja, već u ugovoru navedite da je to crvena boja kodnog broja #e74c3c koja označava tačnu nijansu koju vi želite.

Navedite sve do najsitnijih detalja šta i kako želite i stavite to u ugovor.

Ovo u potpunosti zavisi od Vaših zahteva. Dakle cenu diktira kvalitet i količina. Uz pojavu velikog broja kompanija koje se lažno predstavljaju kao proizvođači robe, razmislite dva puta ako postoji velika razlika u ceni.

Kratak odgovor je ne! Razlog tome je u sledećem:

  • Većina proizvođača ne radi direktno sa kupcima već koriste agente
  • Mi ćemo uvek moći ponuditi više opcija odnosno ponudu od nekoliko dobavljača i na taj način napraviti „takmičenje za bolju ponudu“

Vreme potrošeno na komunikaciju i „gubljenje u prevodu“ brzo će se pretvoriti u novčani gubitak

U saradnji sa najvećim svetskim špediterskim kućama obezbeđujemo drumski i železnički, morski i avio transport. Ovisno o količini i vrsti robe, kao i finalnoj destinaciji predložićemo najoptimalnije transport rešenje. Bilo da se radi o EXW, FOB, CIF, DDP* (samo određene zemlje, pošaljite upit za detalje) paritetima uvek imamo cenovno konkuretnu ponudu. Takođe, u odredišnoj destinaciji uvek obezbeđujemo 2 sedmice besplatnog skladištenja.

Naravno. Sve što nam treba su podaci o finalnoj destinaciji, faktura i tovarni list. Pripremićemo izvoznu dokumentaciju, potvrditi transport i pokupiti robu od dobavljača. Ukoliko je potrebno proveriti robu, takođe stojimo na raspolaganju.

Svakako. Neretko se dešava da je klijentima potrebna roba od više dobavljača, te u tom slučaju mi koordinišemo procesom prikupljanja robe i skladištenja u naš magacin. Lokaciju za prikupljanja robe određujemo tako što uporedimo udaljenost otpremnog mesta i svih dobavljača. Našim klijentima je na raspolaganju 3 sedmice besplatnog skladištenja u Kini.

Budite naš gost. Ukoliko želite posetiti sajmove ili obići postojeće i nove dobavljače, pobrinućemo se da obezbedimo sve od pozivnog pisma, kupovina karata, rezervacije smeštaja do privatnog prevodioca i vozača. Za organizaciju dolaska, putem linka ostavite podatke i kontaktiraćemo vas ubrzo.

Nadamo se da se navedeno neće desiti, no ukoliko se ipak desi naša Agencija može biti Vaš zastupnik. Veliki procenat svih post-prodajnih problema se rešavaju usmenim dogovorom, čemu ćemo i mi težiti. No ukoliko to ipak nije moguće, pristupa se arbitraži a mi ćemo se pobrinuti da dobijete pravnog predstavnika. Uvek pri kupovini napravite kupoprodajni ugovor sa jasno definisanim uslovima i obavezama svih uključenih strana.

Vreme dostave zavisi od kompleksnosti proizvoda i poručene količine, kao i da li je potrebno pronaći novog dobavljača i na kraju lokacije za dostavu. Prema dosadašnjem iskustvu u proseku je potrebno oko 10-12 sedmica. Pogledajte vremenski raspored putem linka .

Ovaj dio ćemo prepustiti Vama. Agent posrednik za kupovinu u Kini je zanimanje toliko rasprostranjeno, tako da za svaku agenciju postoji klijent i obratno. Pratite svoj lični osećaj, ipak radi se o Vašem novcu.

vaše pitanje

Niste pronašli odgovor?

Ukoliko imate pitanje na koje nemate odgovor, pišite nam. PartnerInChina Vam stoji na raspolaganju. Kako se vidi iz naziva – mi smo Vaš poslovni partner u Kini.

Na sve upite dobićete odgovor u roku od 24h!

Na koji način možemo pomoći?

Opišite problem sa kojim se susrećete u poslovanju. Ukoliko imate u planu posetiti određeni sajam, navedite koji. Imate proizvod koji želite uvoziti u Kinu? Pišite nam više o tome.